Sektor Samhällsbyggnad består av ca 50 kompetenta medarbetare som arbetar med det som påverkar vår närmiljö. Samlade inom en organisation och med en gemensam samhällsbyggnadschef arbetar vi med samhällsutveckling med allt från planering och byggnation till drift. Sektorn ansvarar bland annat för samhällsplanering, exploatering, bygglov, miljö- hälso- och livsmedelsskydd, vatten och avlopp, parker, lekplatser, trafiksäkerhet och vägunderhåll. Även samarbetet IT drift finns inom sektorn
Projektchef
(Klicka för mer information)
Varför har du valt att arbeta som projektchef?
Möjligheterna att påverka vardagen för alla som rör sig i vår kommun. Att vara den som ser till att alla drar åt samma håll, samarbetar och fokuserar på slutprodukten. Att både långsiktigt kunna lösa svåra problem, likväl som att i stundens hetta behöva fatta snabba beslut för att slippa stillastående.
Vad är det bästa med ditt jobb?
Att få vara med från start till mål i projekten. Allt från att skissa på ett förslag till att se barnen leka för första gången på en nyanlagd lekplats. Att få vara med att skapa en miljö som funkar bra idag, men även om 50 år. Att få vara med och skapa miljöer som känns som en naturlig del av staden men samtidigt bjuder in till reflektion och nyfikenhet.
Vad är det som gör ditt jobb till ett av Sveriges Viktigaste?
Att tänka på att det vi bygger idag är det som formar framtiden. Våra val skall inte bara vi leva med, utan det skall vara med i generationer. Att ta ansvar för att samhället erbjuder miljöer för alla människor, oavsett härkomst, kön eller funktionsvariationer. Att få vara med i välfärden och vårda skattebetalarnas pengar är ett stort och ansvarsfyllt ansvar, och fokus måste alltid vara på att göra bra affärer!
Hur skulle du beskriva arbetsplatskulturen i Kävlinge kommun?
Kävlinge kommun är en framåtsträvande kommun som skapar stort intresse bland både byggföretag och Skånes invånare. Detta gör att Kävlinge kommun och dess medarbetare är resultatorienterade och med en känsla av att ”Vi kör!”.
Varför sökte du jobb hos Kävlinge kommun?
Kävlinges expansiva fas erbjuder ett varierande jobb där man tillåts ta stort ansvar och ”äga sin roll”. Detta innebär att, utöver en extrem lärorik miljö, så är inte den ena dagen den andra dagen sig lik! Kävlinge har en platt organisation där man krokar arm med sina kollegor och löser problemen tillsammans.
Hur fick din arbetsplats dig att känna dig 100% välkommen?
För mig var det som att komma hem (bokstavligen talat) då jag är uppväxt i Furulund. Utöver en arbetsgrupp som varit öppen och välkomnande så får Kävlinge en att känna sig behövd och sedd. Kommunen och dess medarbetare skapar en bild och en snitslad väg för hur du ska trivas och fungera i din roll och utvecklas. Lika mycket som kommunen utvecklas låter kommunen dig att utvecklas.
Planarkitekt
(Klicka för mer information)
Varför har du valt att arbeta som planarkitekt?
Mitt intresse för planering började redan under min högstadieutbildning. Det var då skolans fotbollsplan, där vi höll till dagligen, plötsligt grävdes bort för att i stället bli till flerbostadshus. Vi fick ingen information om att detta skulle hända så därför började jag intressera mig för vem som egentligen planerar och bestämmer.
I gymnasiet gick jag på teknikprogrammet med inriktning inredning och arkitektur där jag fick möjligheten att testa på de olika arkitektrollerna som är byggnadsarkitekt, planarkitekt, landskapsarkitekt och inredningsarkitekt. Jag föll för planarkitektrollen eftersom jag tyckte det var spännande med de stora greppen och planeringen.
Vad är det bästa med ditt jobb?
En av de bästa sakerna med mitt arbete är samarbetet med andra kompetenser men även variationen av de frågeställningar som vi ställs inför när man arbetar som planarkitekt. I mitt uppdrag upprättar vi detaljplaner för att exempelvis pröva om ett område är lämpligt för en viss typ av användning. Detta kräver i sin tur information utifrån en mängd olika områden och människor. Jag som planarkitekt sitter inte med all information utan är beroende av andras expertkunskaper, både internt, externt och tillsammans med medborgare. Detta gör att mitt arbete hela tiden skapar en variation som både är utmanande och väldigt lärorik.
Vad är det som gör ditt jobb till ett av Sveriges Viktigaste?
Arbetet som planarkitekt har en viktig funktion i syfte att säkerställa att ett visst område rent praktiskt går att genomföra.
Till exempel ska du inte behöva riskera att gräva upp ett arkeologiskt föremål, bygga på någon farlig eller okänd förorening, utsättas för höga bullernivåer eller att sopbilen inte kommer fram när du ska bygga din villa – detta ska vara utrett och säkerställt. På så sätt fungerar detaljplanering och planprocessen som ett sammanhållande verktyg för att kunna säkerställa, ur många olika aspekter, att du kan bygga på ett visst sätt och att allt rent praktiskt fungerar. Med det i bakhuvudet tycker jag det är ett viktigt arbete för att skapa trygghet och säkerhet.
En annan viktig aspekt är den demokratiska delen av arbetet, att hålla samråd tillsammans med medborgarna, ta till sig synpunkter och göra de olika avvägningar som behöver göras mellan olika intressen under processens gång.
Hur skulle du beskriva arbetsplatskulturen i Kävlinge kommun?
I mitt arbete så är samarbetet viktigt och det tycker jag även beskriver arbetsplatskulturen i Kävlinge kommun, det finns en bra samarbetsvilja för att diskutera frågor och finna lösningar till dem. En del i arbetsplatskulturen är även att den är öppen för nya tankar och idéer – det är högt i tak helt enkelt.
Varför sökte du jobb hos Kävlinge kommun?
En av de främsta anledningarna till att jag sökte jobb i Kävlinge handlar dels om kommunens storlek, dels dess läge i regionen. Kommunen är attraktiv för många olika människor och företag vilket också leder till ett stort intresse för planering. Detta leder till att det finns en stor variation i vilka uppdrag man har möjlighet att arbeta med, stora till små uppdrag.
Sektor Samhällsbyggnad, Strategisk enhet,
Kävlinge
Sista ansökningsdatum 2024-09-29